Θα πρέπει να έχετε την javascript ενεργοποιημένη για να δείτε αυτή τη σελίδα
phone 2410 258 615     mobile 6948 522 557    
Valentine’s Day - Γιατί ο έρωτας περνάει από το στομάχι!

Valentine’s Day - Γιατί ο έρωτας περνάει από το στομάχι!

Όπως και να νιώθουμε για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου (ValentinesDay) και όποτε και να επιλέγουμε να γιορτάζουμε την αγάπη και τον έρωτα, το γεγονός που μένει σταθερό και διαχρονικό όλα αυτά τα χρόνια είναι ένα: ο έρωτας περνάει από το στομάχι.

Είναι γεγονός ότι όταν κάποιος ερωτεύεται τείνει να χάνει κιλά αρχικά και… μετά από κάποιο χρονικό διάστημα το σωματικό βάρος αυξάνεται! Γιατί συμβαίνει αυτό;

Στην αρχή υπάρχει έντονο ενδιαφέρον προς τον ερωτικό σύντροφο με αποτέλεσμα να συνυπάρχει και μεγαλύτερη προσοχή στην εμφάνιση, οπότε και η ποσότητα του φαγητού ελαττώνεται καθώς αρχίζει το «φτερούγισμα» που νιώθουμε όταν ερωτευόμαστε, αυτό που λέμε και «πεταλούδες στο στομάχι».

Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου την τιμητική τους έχουν οι λεγόμενες «αφροδισιακές τροφές». Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικές μελέτες για την αποτελεσματικότητα των αφροδισιακών τροφίμων, οι ξηροί καρποί, τα σταφύλια, οι φράουλες και τα θαλασσινά, που ανήκουν στην κατηγορία της υγιεινής διατροφής, θεωρούνται αφροδισιακά και η διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους και μιας ισορροπημένης διατροφής βοηθά ουσιαστικά σε μια υγιή ερωτική ζωή.

Μετά την κατανάλωση αφροδισιακών τροφών εκκρίνονται στον οργανισμό ενδορφίνες, ουσίες που έχουν άμεση σχέση με την καλή διάθεση και την ευχαρίστηση.

Υγιεινές τροφές λοιπόν που βοηθούν στη βελτίωση της σωματικής και ψυχική μας κατάστασής.

  • Στρείδια: Θρυλική αφροδισιακή τροφή με μεγάλη περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο και ασπαρτικό οξύ το οποίο επιδρά στον εγκέφαλο βοηθώντας στην απελευθέρωση κάποιων ορμονών
  • Χαβιάρι
  • Σέλινο: Θεωρείται αφροδισιακή τροφή από την αρχαιότητα, πλούσιο σε βιταμίνη Α, C, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
  • Ginseng: Η αφροδισιακή του δράση αποδίδεται στην ομοιότητα της ρίζας με το ανθρώπινο σώμα
  • Τσίλι: Η καπσαικίνη που περιέχεται στις καυτερές πιπεριές θεωρείται τονωτικό της σεξουαλικότητας. Οι καυτερές τροφές ανεβάζουν την θερμοκρασία του σώματος και οδηγούν σε υπεραιμία.
  • Θαλασσινά και οστρακοειδή (χταπόδι, μύδια, γαρίδες)
  • Ξηροί καρποί (αμύγδαλα, καρύδια, ηλιόσποροι) βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και είναι πλούσιοι σε ψευδάργυρο.
  • Μπαχαρικά (κάρυ, κανέλα, μοσχοκάρυδο, πιπέρι, σαφράν)
  • Γραβιέρα με μέλι
  • To Κόκκινο κρασί είναι άριστη πηγή φλαβονοειδών τα οποία είναι αντιοξειδωτικά και βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος.
  • Γλυκάνισος
  • Σοκολάτα

Η λίστα των ερωτικών τροφών είναι μεγάλη… και όλα ανήκουν στην πυραμίδα της υγιεινής διατροφής!

Αν λοιπόν πρέπει να δοθεί έμφαση στη διατροφή σχετικά με τον έρωτα, σίγουρα δεν είναι η περιστασιακή κατανάλωση κάποιων τροφίμων, αλλά η συνεχής εφαρμογή μιας ισορροπημένης διατροφής.

Οπότε, οτιδήποτε επιβαρύνει την υγεία μας και τα κιλά μας, δυσκολεύει τον έρωτα και κατά συνέπεια έχει αρνητική επίδραση και στην ερωτική διάθεση.

 

Happy Valentine’s Day

Θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα για την υγιεινή διατροφή;

Ακολουθήστε μας στα social!

Facebook - InstagramTwitterLinkedIn - Pinterest


Valentine’s Dayημέρα του Αγίου Βαλεντίνουέρωταςαγάπηο έρωτας περνάει από το στομάχισωματικό βάροςαφροδισιακές τροφέςαφροδισιακάισορροπημένη διατροφήυγιή ερωτική ζωήενδορφίνεςερωτικές τροφέςερωτική διάθεση