Θα πρέπει να έχετε την javascript ενεργοποιημένη για να δείτε αυτή τη σελίδα
phone 2410 258 615     mobile 6948 522 557    

Λήψη Ιστορικού

εικόνα
Στην πρώτη συνεδρία με τον πελάτη, η διατροφολόγος φροντίζει για τη λήψη ιατρικού και διατροφικού ιστορικού. Επίσης, γίνεται αξιολόγηση του αιματολογικού ελέγχου.

Στόχος της λήψης του ιστορικού είναι η διαμόρφωση ενός εξατομικευμένου προγράμματος διατροφής που θα στηρίζεται στις ανάγκες, τις συνήθειες και τις προτιμήσεις του κάθε ατόμου.

Γιατί χρειάζεται η λήψη ιστορικού πριν βγάλει η διατροφολόγος πλάνο διατροφής;

Η λήψη ιστορικού πριν από την εκπόνηση ενός προσωπικού πλάνου διατροφής από τη διατροφολόγο -διαιτολόγο είναι σημαντική για αρκετούς λόγους:

  1. Κατανόηση των Διατροφικών Συνηθειών: Το ιστορικό διατροφής παρέχει στη διατροφολόγο μια εικόνα του τρόπου διατροφής του ατόμου, συμπεριλαμβανομένων των τροφών που καταναλώνονται, της συχνότητας και του μεγέθους των γευμάτων.

  2. Ανίχνευση Ανεπαρκούς ή Περιττής διατροφής: Μέσω του ιστορικού διατροφής, η διατροφολόγος μπορεί να ανιχνεύσει ενδεχόμενες ανεπάρκειες στη διατροφή ή περιττές καταναλώσεις που επηρεάζουν την υγεία.

  3. Προσωποποίηση του Πλάνου Διατροφής: Γνωρίζοντας τις προτιμήσεις, τις ανάγκες και τους στόχους του ατόμου, η διατροφολόγος μπορεί να προσαρμόσει το πλάνο διατροφής για να είναι εφικτό και βιώσιμο.

  4. Αξιολόγηση της Υγείας: Μέσω του ιστορικού διατροφής, η διατροφολόγος μπορεί να αξιολογήσει την υγεία του ατόμου και να προτείνει συγκεκριμένες τροποποιήσεις στη διατροφή για βελτίωση.

Κατά συνέπεια, η λήψη ιστορικού πριν από την εκπόνηση ενός πλάνου διατροφής βοηθά στη δημιουργία ενός εξατομικευμένου και αποτελεσματικού προγράμματος που θα στηρίζει τους στόχους υγείας και ευεξίας του ατόμου.

Πέρα από τα παραπάνω, η συνεχής παρακολούθηση και ενημέρωση του ιστορικού διατροφής κατά τη διάρκεια της θεραπείας είναι επίσης σημαντική. Καθώς οι συνήθειες και οι ανάγκες του ατόμου μπορεί να αλλάζουν, η ενημέρωση του πλάνου διατροφής μπορεί να είναι απαραίτητη για να διατηρηθεί η αποτελεσματικότητα και η βιωσιμότητα της θεραπείας.

Συνολικά, η συνεχής αξιολόγηση και ενημέρωση του ιστορικού διατροφής είναι κρίσιμη για την επίτευξη μιας υγιούς και βιώσιμης διατροφικής προσέγγισης.


Δείτε περισσότερες υπηρεσίες της διαιτολόγου διατροφολόγου στη Λάρισα